O cunoscută bloggeriță, cunoscută pe TikTok ca Boujiefoodie93, s-a declarat foarte dezamăgită după ce a fost taxată cu 180 de lire sterline (peste 1.000 de lei) pentru un mic dejun.
Tânăra a luat masa la Hide Mayfair, un restaurant cu stele Michelin din Londra. Deși un restaurant de un asemenea nivel are tarife mai ridicate, bloggerița spune că i s-a părut exagerat să plăteastă 32 de lire pentru o omletă.
„Cel mai scump mic dejun pe care l-am mâncat vreodată”, spune aceasta, care se declară șocată de prețul „exorbitant” al unei simple omlete.
Mai mult, ea spune că omleta cu trufe nici măcar nu a fost prea gustoasă, singurul ingredient care i-a plăcut fiind… pâinea prăjită, notează B1TV.
„Nici o cantitate de trufe rase nu poate compensa faptul că această pâine prăjită costă 32 de lire sterline felia. Pâinea prăjită în sine a fost bună, dar abia am putut gusta din trufe”, a spus aceasta.
Conform meniului restaurantului Hide, un prânz compus din trei feluri costă 54 de lire sterline (echivalentul a aproximativ 310 lei), iar garniturile adiționale pot fi obținute contra sumei suplimentare de 9 lire (aproximativ 52 de lei). În plus, pentru clienții mai exigenți, există posibilitatea de a alege și caviarul Beluga, la prețul de 495 de lire sterline pe porție (echivalentul a aproximativ 2.840 lei), arată sursa citată.
Reprezentanții restaurantului au reacționat după recenzia acordată de tânără și spun că prețul ridicat este, în parte, efectul faptului că localul utilizează ingrediente de calitate premium.
„Suntem, desigur, dezamăgiți să citim acest comentariu, deși mulțumiți că oaspeții s-au bucurat de restul micului dejun și de experiența lor în general. Ouăle în cauză sunt servite cu trufe albe, care la circa 1.000 lire sterline (5.736 lei) un kilogram este, într-adevăr, extrem de scump. Este adevărat că acesta este unul dintre cele mai scumpe articole din meniul de mic dejun, având în vedere natura luxoasă a produselor”.
„Cu toate acestea, este, de asemenea, una dintre cele mai populare și cu siguranță nu am avut alte comentarii de acest fel. Trufele sunt o aromă destul de apreciată în cel mai bun moment. Ca toate restaurantele din zilele noastre, ne luptăm în mod constant să echilibrăm costul în continuă creștere al produselor cu menținerea prețurilor competitive pentru locația noastră premium. Suntem foarte norocoși că micul dejun este cel mai aglomerat serviciu al nostru, așa că acest comentariu pare a fi unul izolat”, au transmis reprezentații restaurantului.